Hidden in their dark thoughts
Гласувайте за нас!
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт Гласувай за тази страница в Българския ТОП Гласувай за мен в BGTop100.com BGtop
OUR COMMUNITY
Вход

Забравих си паролата!

Кой е онлайн?
Онлайн е 1 потребител: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 1 Гост

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 14, на Вто Май 17, 2011 4:29 pm
Latest topics
Чаосвник
Посетители
free counters
Приятели на форума

Същества и техните способности

Go down

Същества и техните способности

Писане by Largo on Съб Май 14, 2011 9:34 am

Не е задължително да сте едно от тези същества, но ако искате да сте, трябва да се съобразите със съответните му характеристика и способности. Всяко свръхестествено същество може да влиза в Сумрака, но само някои могат в Рая, Чистилището и Ада.

Същества :

Ангел
Пратеник на Бога. Може всичко, освен да чете мисли; безсмъртен е; има крила; може да обладава човешки приемник, но и да си създаде и материализира свое собствено тяло. В истинската си форма ангелите са полу-прозрачни, със светли коси и сини очи. Могат да правят сделки с хората за душите им. Също могат да обладават не само хора, но и други същества. Но при хората има възможност да повредят приемното тяло, защото инвокацията на ангел е нещо много тежко и повечето тела не издържат след обладаване от ангел. Могат да пътуват във времето и да влизат в Рая, Ада, Чистилището и Сумрака. Ангелите са разделени на йерархии:

Първи чин (висша йерархия):
- серафими {превод от древноеврейски - горящи, пламенни, огнени} — шестокрили ангели. Могат да се възпламеняват и специалната им сила е огънят.
- херувими — името им значи "излияние на премъдрост", посвещение. Застъпници, разпространители на познанието, мъдри, херувимите са най-добрите духовни наставници, но лошото е, че са своенравни и горди. Сатаната е имал чин на херувим.
- престоли — според Дионисий, на тях Господ сяда и съди. Престолите държат много на справедливостта и по-добри съдии от тях няма.

Втори чин (средна йерархия):
- господства — покровители на хората с власт. Учат ги и ги наставляват да управляват мъдро. Самите господства са много властни ангели.
- сили — творят чудеса и покровителстват хората със свръхестествени способности.
- власти — те са тези, които се борят с демоните и имат властта да ги укротяват, също както и Сатаната.

Трети чин (низша йерархия):
- начала (архонти) — те владеят изключително добре четирите природни елемента
- архангели — мощни ангели, чиято помощ се използва в екзорсизмите (прогонване на демон от човек), но и в ежедневието. Архангелите напътстват хората и ги упътват към правилните решения. Те са дори по-добри духивни наставници и от херувимите, защото са винаги готови да помогнат и да се жертват.
- ангели — най-близкостоящите до хората. Те притежават сили като на всички други ангели, но не са толкова силни.

Нефилим
Може всичко, което може и ангелът, но няма крила, не е безсмъртен, не може да обладава човешки приемник и е по-слаб. Има човешка душа. Може да се превърне в ангел само по волята на архангел. Също може да направи сделка с човек и да му вземе душата, но тъй като нефилимът не може да я изпрати в отвъдното, където трябва, душата се връща при човека и започва да го преследва, докато човека не умре, защото вкарването на душа в нечие тяло изисква специален ритуал. Могат да влизат в Сумрака, но не за дълго, защото той се храни от жизнената енергия на влезлите в него, за да съществува, а жизнената енергия на човешките и полу-човешките същества е много малка.

Пророк
Това е ЧОВЕК, който може да предсказва бъдещето и да говори с ангелите, докато те са в своята истниска форма, тоест - не са обладали човешки приемник. Не може да влиза в никой от паралелните светове.

Двойнственик
Двойнствениците са същества, притежаващи две личности, но не като болестно състояние. Двете личности може да са от различен пол, етнос, възрастова група - без ограничения, и делят контрола над тялото, като известно време то се изменя в едната личност, после се изменя в другата. Двойнствениците не могат да се преобразяват в някой, който не е една личностите им. Притежават свръхсила и дарба да разпознават всяко свръхестествено същество, съответно и неговите способности, история, всичко.
Могат да влизат в Сумрака, Чистилището, Ада и Рая.

Скитници
Скитниците са същества, които се скитат из времената и световете. Ако, примерно, сте скитник от миналото, трябва да се съобразите с дрехите, маниерите и изобщо битието на въпросното време, и да ги синхронизирате с характеристиките на героя си. Скитниците могат да идват не само от миналото, но и от бъдещето. Те могат да пътуват във времето и владеят способността да огъват времепространствения континиуум, което ще рече, че могат да спират времето, да се телепортират и да отнасят със себе си предмети и хора в бъдещето и миналото. Скитниците са като всички други хора, но с тази разлика, че щом скитника стигне 27 години, той повече не остарява и става безсмъртен. Преди двадесет и седмата си година е като всички други хора и тогава най-лесно може да бъде убит. Докато не навършат 27, скитниците почти не могат да влизат в Сумрака, но след това могат да се задържат там дълго време. Не могат да влизат нито в Ада, нито в Чистилишето, нито в Ада, освен ако някое свръхестествени същество не ги отведе със себе си.

Купидон
Купидоните са ангелски същества, които не се вписват точно в критериите за обикновените ангели. Купидоните не обитават Рая, но не са отлъчени, както падналите ангели, които също не обитават Рая. Те са по средата между земята и небето. Купидоните могат да накарат някой така да се влюби, че да го заслепят чак и тогава той би направил всичко, което му каже обектът на обожание. Това не винаги е хубаво нещо, защото последиците от такава любов може да са катастрофални, но купидоните се хранят с любовта на влюбените и така живеят. Където няма любов, рядко има купидон, но никога не е късно да се появи. Могат да влизат в Рая, Ада, Чистилището и Сумрака.

Инкуби и Сукубуси
Това са нощни демони, които прелъстяват жертвата си в съня ѝ и пият от кръвта им, а понякога поглъщат и жизнената им енергия. Имкубите са мъжките демони, които прелъстяват жени в съня им и дори от такова сношение може да се роди дете, което ще е човек с наистина възбуждаща визия и разюздано поведение и способност да влиза в сънищата на другите, също като кошмарите. Тези деца могат да се хранят със жизнената енергия на жертвите си и това ги прави по-силни, но също трябва да ядат и човешка храна, защото са хора.
Сукубусите са женския еквивалент на инкубите, и прелъстяват мъже в съня им. Инкубите, сукубусите и децата на такива могат да влизат в Ада и Сумрака, и да пътуват във времето.

Диомедски жребци
Това са хора, преобразяващи се в коне с възхитителна грация и финес. Тези коне могат да омагьосват с божествеността, която лъха от тях, но далеч не са толкова божествени - те се хранят със свежо месо и когато са във тази форма, не заят какво вършат и обикновено стават неща, за които после съжаляват. Диомедските жребци могат да влизат я Ада и Сумрака и дори във формата си на хора, те владеят умствения контрол и могат да те накарат да направиш нещо против волята ти. Преобразяват се задължително на всяко новолуние, върли врагове и достойни противници на върколаците.

Демон
Може всичко, което може ангелът, но обикновено е с нечисти намерения. Безсмъртен е. Може да прави сделки с хора и да взима душите им, като ги измъчва, консумира или си играе с тях. Може да обладае не само човек, но и друго същество и да се ползва от способностите му, макар и сам той да ги има. Може да пътува във времето и да влиза в Ада и Сумрака.

Антихрист
Антихристът е дете на демон и човек и притежава демонични способности, но не е безсмъртен и душата му е човешка. Може да се превърне в демон, ако убие човек. Може да вземе душата на човек, но тя му бива отнемана, защото е неспособен да я удържи. Човешката душа е много силно нещо. Може да влиза в Сумрака, но не за дълго, защото той се храни от жизнената енергия на влезлите в него, за да съществува, а жизнената енергия на човешките и полу-човешките същества е много малка.

Вампир / полу-вампир (дете на вампир и човек)
Вампирите са надарени с ловкост, бързина и сила безсмъртни ходещи мъртъвци, които поддържат живота си с кръв. Технически, те са мъртви - сърцата им не бият, ограните не функциунират, но все пак могат да мислят, да чувстват, да желят. Всеки вампир има по ЕДНА придобита сила, която в никакъв случай не можа да е дарба за копиране на чуждите дарби. При полу-вампирите тази придобита сила липсва и те не са безсмъртни. Слънцето е враг на всички вампири, затова повечето вампири носят пръстени, огърлици или специални татуировки, защитаващи ги от слънчевите лъчи. Може да влиза в Сумрака.

Нимфа
Нимфите са под-божества, покровителстващи природата. Те обикновено са красиви жени с дълги коси и бяла кожа, които живеят дълго и са привързани към домовете си. Всяка нимфа си има дърво, поток, река или камък, към който са привързани и който бранят с цената на живота си. Могат да влизат в Сумрака. Има различни видове нимфи:

Земни нимфи:
- дриади - нимфи на дърветата и най-вече на дъбовете
- хамадриади - те също са нимфи на дъбовете, но са толкова привързани към своето дърво, че ако то умре, хамадриадата също умира; или ако то бъде наранено - хамадриадата също изпитва болка.
- мелиади - нимфи на ясена и плодните дървета
- лимониади - нимфи на ливадите
- ореади - мощни нимфи, покровителки на горите; всяка ореада си има своя гора
- хелиади - нимфи на тополите
- хеспериди - нимфи пазителки; в гръцката митология те защитавали дървото със златните ябълки, но в днешно време могат да защитават каквото си поискат; от хесперидите по-добра лична охрана няма.

Морски нимфи:
- наяди - нимфи на сладководните потоци и езера. Има 5 вида наяди:
--- лимнади- нимфи на езерата
--- пегаяй - нимфи на извори
--- кринаи - нимфи на извори, фонтани
--- потамеиди - нимфи на реки и потоци
--- елейономаиди - нимфи на блата и тресавища
- нереиди - морски нимфи
- океаниди - морски нимфи
- плеяди - морски нимфи

Други нимфи:
- музи - божества, покровителки и вдъхновителки на всички изкуства. Музите са 9 и всяка има талисман, който ѝ дава сила:
--- Калиопа - муза на епическата поезия; талисман: писмена табличка.
--- Клио - муза на историята; талисман: свитък.
--- Урания - муза на астрономията; талисман: глобус.
--- Ерато - муза на любовната поезия; талисман: китара.
--- Евтерпа - муза на лирическата поезия; талисман: флейта.
--- Мелпомена - муза на трагедията; талисман: трагическа маска.
--- Талия - муза на комедията; талисман: комическа маска.
--- Терпсихора - муза на танците; талисман: лира.
--- Полихимния - муза на химните и пантомимата; талисман: перо.
- лампади - нимфи, които могат да се разхождат из паралелните светове
- менади - много свободолюбиви нимфи, които могат да се превръщат в дървета

Самодиви
Самодивите са неземно красиви, вечно млади жени и мъже с изваяни тела, меки коси и толкова въздействащ поглед, че могат да контролират и убиват другите с него. Единствения начин да обезоръжиш една самодив/а, е да завържеш очите му/ѝ или откраднеш сянката ѝ/му, като вземеш най-скъпия предмет за самодива, в който се крие неговата сила. Могат да влизат в сумрака и да пътуват във времето.

Елфи
Елфите са красиви мъже и жени, силно привързани към природата. Има два вида елфи: тъмни и светли. Тъмните елфи са активни главно през нощта и не са дружелюбно настроени към хората. Могат да се хранят чрез лунната светлина, като ги захранва дотолкова, че не е нужно да се хранят с друго. Но тъй като луната черпи светлината си от слънцето, тъмите елфи са зависими от светлите; Светлите елфи са активни главно през деня и могат да се хранят само със слънчевата енергия. Те са добри и услужливи, прителски настроени към хората, които не идват в горите с лоши намерения. Могат да влизат в Сумрака.

Бесове
Бесовете са същества, подобни на демоните. Разликата между тях е, че способностите на бесовете са ограничени - те могат единствено да обладават човешки приемник и да "беснеят" в тялото му. Могат да направят много неща с приемника си, предимно лоши, и са агресивни. Ако някой човек изведнъж започне да се държи по този начин, то това е сигурен знак за обладаване. Бесовете могат да влизат в Ада, Вистилището и Сумрака.

Феникс
Фениксът, наричан още жар-птица, е птица, която изгаря в огъня и се възражда в пепелта от него. Могат да се преобразяват в хора, които владеят елемента огън до такова съвършенство, че е нсепособно да бъдат наранени с него. Могат да влизат в Рая, Ада, Чистилището и Сумрака. Единственият начин да ги убиеш, е с нож, кован на лунна светлина по време на пълнолуние на гробище, в което е погребан светец. Може би природата нарочно е измислила такъв сложен начин да бъде убит феникс, защото убийството на тази божествена птица е сериозно прегрешение.

Дракони
Драконите са огнедишащи същества с огромни крила и магически способности. Те могат да се превръщат в хора. Могат да влизат в Сумрака. Има различни видове дракони:
- рогатият дракон се счита за най-силният.
- небесният дракон е защитник на Боговете.
- земният дракон владее елемента земя.
- свещеният дракон контролира ветровете и дъжда.
- съкровищният дракон е пазач на ценните метали и скъпоценните камъни.
- спиралният дракон живее в моретата и океаните.
- жълтият дракон е известен с висока образованост и широки познания.

Върколаци и полу-върколаци
Върколаците са хора-вълци, които при пълнолуние непременно се превръщат в големи вълци. Те са много силни, сърцето им бие много по-бързо от това на обикновения човек, и обикновено са едри хора. Имат наистина голям апетит и могат да подражават всякакви звуци и гласове. От връзката на върколак с човек се ражда дете (сдухач), което може да вижда духовете и другите същества и да ги убива с лекота. Могат да влизат в Сумрака.

Деви
Девите са зороастрийски полу-божеста, полу-ангели. Могат да се превръщат в сенки и в такава форма са много силни. Както всеки бог, могат да правят каквото си поискат и имат някои от способностите на християнските ангели. Разликата тук е, че девата не е висша форма на тулпа, както всички богове, и е безсмъртна независимо дали някой вярва в нея или не. Девите са много своенравни същества и призоваването им става с кръв, а за да призовеш дева трябва да знаеш наистина с какво си имаш работа. Могат да бъдат убити единствено от кален метал, кован на лунна светлина през август. Могат да влизат в Сумрака и да пътуват във времето.

Богове
Боговете са висши форми на тулпите. Един бог спира да съществува тогава, когато вече никой не вярва в него. Колкото повече хора вярват, че съществува, толкова по-силен и мощен става този бог. Разликата между него и тулпата е, че в по-честите случаи тулпата няма собствена воля и свръхестествени способности, и не може да самоусъвършенства, докато богът има собствено мнение. Той може да се разхожда из паралелните светове и притежава много способности, като ангелите, плюс една специална. Както Зевс примерно го наричат "Гръмовержец", защото може да възпроизвежда и хвърля мълнии. Могат да влизат в Сумрака и да пътуват във времето.

Двойник
Двойникът е живо, генетично копие на реалено съществуваща личност, с единствената разлика, че двойникът може да предсказва беди и вижда бъдещето. Иначе е безобиден. Може да влиза в Сумрака.

Герои
Това са еволюирали чистокръвни хора със свръхестествени способности. Всеки герой може да има само по ЕДНА способност. Не може да влиза в Сумрака.

Хибриди
Хибридите са деца на две различни свръхестествени същества. В такива случаи се появава нещо като аномалия и детето взима биологичния вид на единя си родител и силите на другия. Така примерно от връзката демон-вампир може да се роди вампир, който да притежава силите на демон или демон, който може да поддържа живота си само с кръв. Могат да влизат в Сумрака.

Призраци
Призраците представляват ехо от насилствената смърт на някой. Те обикновено обитават местата, където е починал човека и се появават в дрехите и състоянието, в което е бил индивидът непосредствено преди смъртта си. Има полтъргайсти, които са палави духове и не могат да бъдат видяни - те просто разместват предмети, правят проблеми с техниката и други подобни. Всеки призрак може да обладае човешки приемник, ако е достатъчно силен. Могат да влизат в Сумрака.

Зооморфи и скинуокъри
Това са същества, които могат да се преобразяват в други същества. Зооморфът, познат още като шейпшифтър, може да се преобразява само в реално съществуващо същество, като усвоява спомените му, но не и силите му. Скинуокърът е по-силен - той може да се преобрази в някакво измислено от самия него същество. В единия момент може да е Парис Хилтън, а в другия - Дракула. Това е разликата между зооморф и скинуокър - на зооморфът му трябва модел, а на скинуокъра - не. Могат да влизат в Сумрака.


Вещици и вещери
Това са хора, подобни на героите, но с тази разлика, че вещиците и вещерите имат повече от една сила и управляват способностите си посредством заклинания и ритуали, които при обикновен човек не биха имали голям ефект. Те не са безмъртни и са като всички други хора, само че организмът им е по-силен, за да може да издържи силата на магиите и лишаването от енергия, докато ги правят. Имат широки познания в билкарството и споделят разбирането, че женското и мъжкото начало трябва да се почитат наравно. Могат да влизат в Сумрака, но изключително трудно и за изключително кратко време, след което имунната им истема отслабва временно.

Жетвари
Те са същества, които има силата да взимат и даряват животи. Когато дойде време човек да умира, при него идва жетвар, който му взема душата, за да я отнесе в отвъдното. Но също може да дари живота на обречения човек, с което ще наруши естествения ред и тогава заради пощадения живот трябва незабавно да бъде взет друг, незавсимо какъв или чий. Жетварите носят специални пръстени, които им дават способността да стават видими само за човека, чийто живот трябва да вземат. Ако откраднеш пръстен на жетвар и си го сложиш, означава, че се съгласяваш да продадеш душата си на жетваря (който ще дойде да си я вземе след една година и не можеш да се скриеш), в замяна на способността и ти да можеш да даваш и взимаш животи. В такъв случай щом жетварят прибере душата ти след уречената година, тя е обречена и става притежание на въпросния жетвар, който се разполага с нея - може да я пусне да мине през отвъдното и да се прероди, а може и да не ѝ позволи. Могат да влизат в Сумрака и Чистилището.

Падналите ангели
Те притежават същите сили като другите ангели, но са по-слаби и понякога се хранят със спечелени от сделки с хора души, за да се подсилят. Крилата им са отрязани и силата им е по-малка, отколкото, когато още не са били отлъчени. Има два вида паднали ангели, които често хората бъркат един с друг. Първият вид е възгорделите се ангели от бунта на Луцифер. Всички знаем историята, как Луцифер се признал за богоравен и оглавил бунт на ангелите срещу Бога, но архангелите ги сразили и хвърлили толкова дълбоко в земята, че в образувалата се дупка горял вечен огън и така се образувал Адът. Повечето паднали ангели, които представлявали горе-долу 1/3 от ангелското войнство, се превърнали в демони. Другият вид паднали ангели са наблюдателите - григори -, които били изпратени на земята с цел да наблюдават хората скришом от горите. Но наблюдателите възжелали човешките жени, показали им се и встъпили в брак с тях. Така се родили първите нефилими. А на наблюдателите им били отрязани крилата и те досега, начело със своя водач Семиаз, молят за прошка небесата. Могат да влизат в Сумрака и Ада, и да пътуват във времето.

Русалки
Това са същества на водата. В сухо състояние са като хората - имат си крака -, но ако докоснат вода, мигом краката им се заменят с рибена опашка. Тези същества владеят единствено елемента вода, но имат способност да омайват с поглед, също като самодивите, вилите и юдите (но с тази разлика, че русалките не могат да убиват с очи), целувката им предпазва от удавяне и чрез сложен ритуал тяхната сълза може да дари вечен живот, който пък може да бъде прекратен с нож от кост на водно същество в сърцето. Добронамерени са към хора и особено обичат малките деца. Могат да влизат в Сумрака.

Сирени
Сирените са зли подобия на русалките. Владеят единствено елемента вода, но също имат способност да омайват с гласовете си. Ако чуеш сирена да пее, значи си обречен - най-вероятно, запленен от този божествен глас, ти ще следваш желанията на сирената, докато тя не те убие. Могат да влизат в Сумрака.

Морои
Те са разновидност на обикновения вампир, но с тази разлика, че те не притежават свръхсила, свръхслух и пр, а владеят четирите природни елемента. Иначе са добри по характер, и, както всички вампири, пият кръв и са безсмъртни. Могат да влизат в Сумрака.

Стригои
Стригоите са превърнати във вампири стриги, което ги прави вампири без душа (докато другите имат души). Стригоите са зли и са върли врагове на мороите, с чиято кръв обичат да се хранят. Те не контролират четирите природни елемента, а вместо това имат силите, които са притежавали, докато още са били стриги; не са надарени с свръхсила или свръхслух. Могат да влизат в Сумрака.

Грехове
Греховете са същества, които са жертва на собствения си грях и подтикват и другите към този грях. Примерно, ако героят ви е грях Лъжа, той не може да спре да лъже и подтиква и другите да лъжат патологично. Греховете са безсмъртни. Трябва да знаете, че ако искате да сте обикновен грях, правите темата си при обикновените герои; но ако искате да сте един от седемте смъртни гряха, трябва да ме уведомите по ЛС и тогава да си направите темата при "специални герои".


Специални :

Воини
Воините са въоръжени същества, които обичат да ловуват. Всеки войн има оръжие, с което не се разделя и с което борави много добре. Обикновено войните са използвани за мисии и задачи от по-трудно и опасно естествено. Обичат дуелите и често се съревновават помежду си.

Конници на Апокалипсиса
Конниците на апокалипсиса са четири древни конника, които са безсмъртни и не могат да бъдат убити по никакъв начин. Те са може би най-могъщите измежду всички същества. Конниците са четири:
Смърт - може да направи така, че за една секунда да почина половината земя, заедно с всички растения, животни, хора и други живи организми.
Глад - очевидно вирее най-вече в страните от третия свят. Може да накара всеки, дори да е преял, да продължи да се тъпче с храна, за да утоли страшния си глад. По това може да се познае къде в момента се намира Глад.
Зараза - носи болести и сее зарази, но въпреки че може, не иска и не обича да лекува заразените от него.
и Война - подтиква хората към конфликти и се наслаждава на резултатите. Може да си играе с психиката на човек, докато той се воюва с някой друг. Най-големият триумф на Война са били двете световни войни.

Анархисти
Анархистите са вандалите, хулаганите, вагабонтите, крадците, мошенниците, измамниците. Сеят разруха и пречат на всичко и всички по всякакви начини. Арестите, поправителните домове и затворите не са им чужди места. Обичайните "лоши момчета"

Екзорсизти
Екзорсизтите са хора, които могат посредством строг ритуал да изгонят демон от тялото на човек. Таиз длъжност е много опасна, защото дори свещениците-екзорсизти не са застраховани от обладаване, а то никога не протича особено добре. Екзорсизтите никога не се борят с демона в тялото на човека сами (ритуалът също не може да бъде изпълнен само от един човек), защото обладаният има свръхсила и способности, които го правят много опасен за себе си и останалите.
Екзорсизти не могат да бъдат : бездушници, вампири, грехове, кошмари, стриги, демони и антихристи, анархисти, конници на апокалипсиса, стригои, сирени, джинове, бесове и др. зли същества. Най-добрите екзорсизти са нефилиме, ангелите, боговете и хората.
avatar
Largo
The Boss .. but without "Hugo" xD
The Boss .. but without

Ke$h : 5757
Брой мнения : 564
Job/hobbies : Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring, so I go back do being me ..
Humor : Nothing escapes me .. :]

Вижте профила на потребителя http://dark-thoughts.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите